Kvalifikovani zaposleni

Naši zaposleni pored iskustva poseduju i kvalifikacije za obavljanje posla prevodioca i sudskog tumača.

Konsultacije

Ukoliko imate neke nedoumice, da li Vam je potreban prevod sa overom sudskog tumača ili bez možete se konsultovati.

100% Zadovoljni

Korišćenjem naših usluga bićete 100% zadovolji. Nudimo stručnost, tačnost u prevodu kao i poštovanje rokova.

PPrevodilac za italijanski, Beograd

Tražite prevodioce za italijanski jezik? Pozovite nas ili nas kontaktirajte putem emaila

Prevodilac za italijanski jezik (Vavilon prevodi) – Italijanski jezik je romanski jezik iz porodice indoevropskih jezika. Govori ga oko sedamdeset miliona ljudi, od kojih su većina stanovnici Italije. Standardizovani italijanski jezik temelji se na firentinskom narečju. Ima duple suglasnike, kao i latinski, a naglasak reči je različit. Piše se latinicom. Italijanski jezik je peti jezik na svetu koji se uči u školama (nakon engleskog, francuskog, španskog i nemačkog).

Standardni italijanski jezik je toskanski dijalekt iz okoline Firence, Pize i Sijene. Toskanski dijalekt se nametnuo iz razloga kulturnog presiža. Najznačajniji pisci Srednjeg veka Dante, Petrarka i Bokačo, stvarali su na ovom dijalektu. Kao i mnogi nacionalni jezici, italijanski jezik je moderni dijalekt koji se nametnuo kao domninantan jezik regiona koji je mnogo širi od njegovog prvobitnog područja. Moguće je pokazati da je ovaj jezik obogaćen uticajima jezika Sicilije, Rima i drugih regiona To je jezik grada Firenze, poznatog po božanstvenoj arhitekturi i dugoj istoriji prosperiteta. Italijanski jezik je vekovima bio međunarodni jezik umetnosti i kuture. Dante Aligijeri je imao poseban uticaj na spajanje jezika južne Italije sa toskanskim dijalektom. Uskoro se pojavila potreba za standardizacijom jezika, te je toskanski prihvaćen kao osnova, a Akademija dela Kruska je izdala prvi italijanski rečnik 1612. godine. Svi savremeni evropski jezici imaju deo rečnika koji je potekao iz italijanskog, a odnosi se na muziku i likovnu umetnost. Standardna italijanska gramatika je nastala u doba Renesanse koja je jedan od najkreativnijih razdoblja u književnosti i umetnosti, naročito u Italiji. Među najpoznatijim pripadnicima rane faze renesanse bili su Mazačo, Donatelo, Filipo Brunaleski, a pripadnici kasne faze Leonardo da Vinči, Mikelanđelo Buanaroti i Rafaelo Santi. Pojavom globalizacije, italijanski jezik je prihvatio brojne pozajmljenice, najviše iz engleskog, francuskog i španskog jezika.

Italijanski jezik je službeni jezik u Italiji, San Marinu, u švajcarskim kantonima Tičino i Graubinden. Uz latinski drugi službeni jezik je u Vatikanu, u Sloveniji (Koper, Izola, Piran), i Hrvatskoj (Istra). Koristi se i među potomcima iseljenika u Luksemburgu, SAD-u, i Australiji. Na Malti je široko podučavan jer je do 1934. godine bio jedan od službenih jezika.

Kontakt

CCENE

Prevodilac za italijanski jezik – Usluge naših prevodilaca za italijanski jezik:

*cena se formira u odnosu na količinu materijala za prevođenje.

 • Prevođenje opštestručne dokumentacije sa srpskog na italijanski jezik
 • Prevođenje opštestručne dokumentacije sa italijanskog na srpski jezik
 • Prevođenje opštestručne dokumentacije sa italijanskog na drugi strani jezik
 • Prevođenje opštestručne dokumentacije sa drugog stranog jezika na italijanski jezik
 • Prevođenje uskostručnih oblasti sa srpskog na italijanski jezik
 • Prevođenje uskostručnih oblasti sa italijanskog na srpski jezik
 • Prevođenje uskostručnih oblasti sa italijanskog na drugi strani jezik
 • Prevođenje uskostručnih oblasti sa drugog stranog jezika na italijanski jezik
 • Simultano prevođenje
 • Konsekutivno prevođenje
 • Lektura – prevodilac za italijanski jezik

Tražite prevodioca za italijanski jezik? Pozovite nas ili nas kontaktirajte putem emaila

Mi nudimo kvalitetne usluge prevoda